Informatii utile

DESPRE PACIENTI -
DESPRE TRATAMENTE -
 

 

Contract

Echipa
de medici

geriatrica standardizata

gerontoneuropsihologica

 

021.351.28.55
0745.230.132
(in intervalul orar 09.00-16.00)

OXXYGENE iso 2001
 • Internari pentru
  evaluare geriatrica
  si neuropsihologica


  Sunt incluse evaluare geriatrica si a dementei (Alzheimer si alte forme), precum si teste de memorie, diagnostic, tratament si stabilizare a bolii.

 • CAMPANIE NATIONALA

  organizata de Asociatia GerontoLOGICA in cadrul campaniei

 • Informeaza-te

  Aici gasesti toate informatiile de care aveai nevoie!

Articole

Programul de kinetoterapie se desfăşoară sub forma exerciţiilor necesare pentru învăţarea şi întreţinerea mişcării şi a mersului, precum şi a mobilităţii utile. Programul kinetic aplicat bolnavilor cu dementa Alzheimer este unul complex utilizând atât exerciţii fizice terapeutice cât şi tehnici de relaxare şi masaj. Kinetoterapia în dementa Alzheimer se adresează atât funcţiei cognitive cât şi celei motorii, devenind astfel o necesitate. A fost demonstrate prin studii, ca un program de kinetoterapie corect conceput şi efectuat prezintă un potenţial pozitiv semnificativ pentru întârzierea instalării dementei sau a depresiei. Limitarea activităţilor la persoanele vârstnice este recunoscută ca un factor major de risc pentru instalarea incapacităţii de efectuare a activităţilor cotidiene prin diminuarea forţei şi a masei musculare, frecvent asociate cu tulburări ale echilibrului postural şi afectarea mersului. Acestea, alături de frecvenţă demineralizare osoasă predispun individul la traumatisme grave, prin cădere, crescând astfel limitările funcţionale precum şi tulburările metabolice. Pentru obţinerea sau conservarea unui grad satisfăcător de independenţă funcţională la persoanele cu Alzheimer este necesară întocmirea unui program de exerciţii construit pe o evaluare iniţială atât a capacităţilor motrice, cât şi a celor de îndeplinire a activităţilor curente ale vieţii cotidiene. În acest sens există scale de evaluare prin care pacientul este punctat în funcţie de performanţele atinse în gestionarea situaţiilor cotidiene (activităţi sociale, utilizarea telefonului, întreţinerea casei, autoadministrarea tratamentului, mijloacele utilizate pentru deplasare, igiena individuală). În general, programul de kinetoterapie pentru persoanele cu Alzheimer (efectuat cu o frecvenţă de două ori pe săptămână minimum), presupune o perioadă scurtă de încălzire, urmată de exerciţii raportate la gradul de afectare motorie, apoi, spre final, se introduc exerciţii de respiraţie şi relaxare, care urmăresc revenirea parametrilor funcţionali la valori normale. Toate exerciţiile vor fi efectuate prin urmărirea fluctuaţiilor tensiunii arteriale şi a pulsului, mai ales dacă pacientul prezintă tulburări cardiace. Pentru îmbunătăţirea echilibrului static şi a celui dinamic se pune accent pe tonifierea musculaturii abdominale, paravertebrale şi a membrelor inferioare (flexorii, extensorii, abductorii şi aductorii coapsei, flexorii şi extensorii genunchiului, flexorii dorsali şi plantari ai piciorului). Exerciţiile pentru prehensiune şi cele pentru mobilitatea articulaţiilor membrului superior îmbunătăţesc sensibil capacitatea de autoservire.

 

3 Martie - 3 ani de OXXYGENE

Joi, 03 Martie 2011 22:20

 

Pe data de 3 Martie Centrul OXXYGENE aniversează 3 ani de la deschiderea primului centru dedicat tratamentului bolnavilor Alzheimer. În tot acest timp sute de pacienți au călcat pragul acestuia, beneficiind de tratamente specifice. Pornit inițial ca un centru pilot cu o capacitate de 14 locuri, Centrul Oxxygene a evoluat, în prezent având statutul de Spital și beneficiind de o capacitate de cazare de peste 50 de locuri. Cu toate acestea a rămas în continuare singura unitate privată omologată, capabilă de a oferi îngrijirea și tratamentul adecvat bolnavilor cu demența Alzheimer.
  

 

Dementa Alzheimer in secolul XXI

Joi, 18 Noiembrie 2010 02:00

 

Afis AlzheimerRotary Club Cetatea Tomis alături de Asociaţia Gerontologica şi Asociaţia Medicilor de Familie “Tomis” Constanţa , organizează în perioada 19-20.11. a.c. evenimentul medical informativ “Demenţa Alzheimer în secolul XXI”. Având ca sponsori Centrul Medical Unirea Constanţa, Hotel Royal, Oxygene Alzheimer Center, Novartis, Hotel Ibis şi parteneri media Neptun TV, Telegraf, Radio Constanţa, Radio Sky, Cuget Liber, Observator de Constanţa şi Flagrant, ne propunem ca prin această acţiune educativă să aducem un plus informativ specialiştilor şi nespecialistilor participanţi la aceste două întâlniri cu caracter deschis. În acest sens, dr. Adrian Stănescu – manager Oxygene Alzheimer Center, dr. Gabriel Prada – preşedintele Societăţii Române de Geriatrie şi Gerontologie, dr. Daniela David-Diculescu – dir.gen.adj. Avamedica-CMU şi dr. Carmen Fleşeriu – dir. dezv. Avamedica-CMU vor ţine prelegeri în cadrul acestui eveniment informativ-educativ
   

 

 Primul Spital pentru bolnavii Alzheimer - reportaj

Marţi, 02 Noiembrie 2010 15:20

 

Reportaj despre Primul Spital Privat de Alzheimer din România la SănătateaTV 
   

 

Ziua Alzheimer

Miercuri, 22 Septembrie 2010 11:44

 

Marți 21 Septembrie, a fost Ziua Mondială Alzheimer – o zi specială în care atenția tuturor ar trebui să se îndrepte către necruțătoarea boală Alzheimer. Asociația Gerontologica în colaborare cu Centrul OXXYGENE a organizat un simpozion special pe această temă, la sala de conferințe din Institutul Național de Statistică. Simpozionul a fost onorat de nume importante din domeniul neurologiei precum: conf. dr. Gabriel – Ioan Prada de la Institutul National de Gerontologie si Geriatrie “Ana Aslan”, prof. dr. Alexandru Șerbănescu de la Clinica Neurologică Gh. Marinescu, sau prof. dr. Dumitru Constantin. Gazda acestei reuniuni a fost dr. Adrian Stănescu, general manager al Centrului OXXYGENE

Principalele subiecte de discuții s-au referit atât la incidența bolii în rândul populației, cât și la metodele de prevenire și tratament existente. Deși ne aflăm la începutul unui drum anevoios, boala fiind recunoscută abia la începutul anilor 90, nu putem ignora efectele devastatoare ale acesteia. În țările puternic dezvoltate economic, se alocă anual sume de ordinul sutelor de milioane de dolari, pentru găsirea unui tratament adecvat. Din păcate la noi în țară fondurile de cercetare sau tratament alocate sunt ca și inexistente, singurele speranțe legându-se de inițiativele private.

O astfel de inițiativă a început în primăvara anului 2008, momentul în care apare Centrul Pilot OXXYGENE, unitate privată spitalicească omologată, destinată bolnavilor cu demența Alzheimer. Cele 12 paturi existente s-au ocupat imediat, pe piață ne-mai-existând ceva similar. În cei peste 2 ani de activitate Centrul Pilot a gazduit este 300 de pacienți aflați în diverse faze ale bolii. Dincolo de criză sau de costurile ridicate necesare îngrijirii unui bolnav Alzheimer, Centrul a supraviețuit și chiar mai mult decât atât, el este extins acum la o capacitate de 51 de paturi, beneficiind și de o clădire nouă. Deschiderea noului Centru ce poartă denumirea de “Spitalul OXXYGENE” precum și alte proiecte de viitor apropiat (OXXYGENE Family Day Center – Centru de Zi Alzheimer, Call Center pt. cei ce au nevoie de îndrumare, cursuri de training pentru specializare infirmiere și asistente, etc.) au fost o parte din subiectele abordate de reprezentanții Centrului OXXYGENE. Manifestarea a avut parte de momente artistice precum și de filme documentare. Chiar dacă s-a discutat despre o boală incurabilă deocamdată, o notă de optimism a fost creată știind că se pot găsi soluții, că există speranță de mai bine.